Scroll Top

Azure Tan Spraytanning

Azure Tan zorgt voor een 100% UV-vrije kleur die de huid niet aantast en is het perfecte alternatief voor blootstelling aan de zon.
Deze vegan en cruelty-free bruiningsproducten zijn een veilige optie voor een mooi gebruinde huid, aan een betaalbare prijs!

Met de Colour Correcting Technology houdt Azure Tan rekening met de ondertoon van de huid. Hierdoor bekom je telkens een prachtig en glowing resultaat. Kies voor de producten op Violet basis om gele en gouden ondertonen te neutraliseren voor een rijke bruine teint.

De producten met een groene kleurbasis zijn geschikt om roze en rode ondertonen te neutraliseren voor een olijfbruine teint. Zowel koele als warme huidtypes kunnen dus rekenen op een onberispelijke, streeploze teint zonder oranje schijn.

 

 

 

OVER AZURE TAN

Doordrenkt met de actieve ingrediënten:

 • HYALURONZUUR – Werkt door vocht in de huid te trekken om het vochtgehalte verder op peil te houden en een gladde en volle huid te creëren.
 • VITAMINE B3, B5, C, E – Super anti-oxidanten die de huid verbeteren en helpen beschermen tegen schadelijke UV-straling, die huidveroudering kan versnellen.
 • CERAMIDE COMPLEX – Herbouw en herstel de beschermende barrière van de huid om vocht vast te houden.

PRIJZEN

Spraytanning

Gelaat. decollete en schouders – 20 min. €25
Benen – 20 min. €25
Volledig lichaam – 40 min. €39
5 beurten spray tan = 1 beurt gratis – €195
10 beurten spray tan = 2 beurten gratis – €390

Veel gestelde vragen Spraytanning

HOE GAAT EEN SPRAYTAN IN Z’N WERK?

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op je huid. Tijdens het sprayen zie je al onmiddellijk het verschil maar de DHA vloeistof heeft vervolgens een inwerktijd van 4 tot 8 uur nodig. Uw tanning specialiste zal u hierover informeren. Het sprayen van een volledig lichaam duurt slechts 15-20 minuten. Je krijgt dus direct een egaal bruine huid!

Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz, Jennifer Aniston en Kelly Osbourne zijn bekende ’tanning-addicts’.

 

WAT IS DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in zowat elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA is goedgekeurd voor gebruik in zelfbruiningsproducten door de FDA (Food and Drug Administration).

De door ons gebruikte spraytan (Vani-T) heeft als 1e een Ecocert goedgekeurd DHA (organisch gecertificeerd) keurmerk. Het Ecocert-keurmerk (sinds 1991) mag alleen gevoerd worden door merken die willen bekrachtigen dat hun producten voldoen aan de strengste eisen op het gebied van onderzochte en goedgekeurde ingrediënten voor hun cosmetica. Omdat EcoCert ontstaan is op de strenge grondvesten van de bio-beweging in de zeventiger jaren moeten de producten ook voor grote delen van biologische oorsprong zijn.

 

HOE KAN IK ME VOORBEREIDEN OP EEN SPRAY TAN?

 • Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig), waxen en/of ontharingsmousses tot 48 uur er voor. Gebruik een zachte lichaamsscrub zonder olie of een scrubhandschoen, welke je in ons instituut kan bekomen.
 • Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.
 • Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.
 • Zweet/elastieken: vermijd zweten vlak voor en na je Spray Tan alsook het dragen van kleding met knellende elastieken vlak voor en vlak na de Spray Tan behandeling.

 

VRAGEN VOOR TIJDENS DE SPRAYTANNING:

 • ZULLEN ER STREPEN ZIJN?

Net als bij de zelfbruiner uit de winkel?  Neen, de spraytanning wordt egaal verneveld op het lichaam waardoor er geen strepen zichtbaar zijn!

 • WELKE KLEUR ZAL IK HEBBEN?

Dit hangt af van je eigen huidskleur en de gebruikte spraytan.  Reken erop dat je huid 3 tot 5 tinten donkerder zal zijn. Vergelijkbaar met 8 zonnebanksessies en dit zonder schadelijke stralen.

 • HOE LANG DUURT HET VOOR IK DROOG BEN?

3 minuten na de behandeling kan je je al terug aankleden.

 • MOET IK AL MIJN KLEDING UITDOEN?

Neen, dit kies je zelf. Hoofdzaak is dat je een comfortabel en geruststellend gevoel hebt. Wij voorzien desgewenst een wegwerpstring voor jouw comfort.

 • ZAL DE KLEUR AFGEVEN OP MIJN KLEDIJ?

Ja, maar het is gemakkelijk uitwasbaar. Moeilijker is zijde of katoen, maar ook dit lukt met Vanish. Ook je lakens kunnen lichtjes de kleur opnemen. Na 8u mag je douchen en dan is de bronzer afgespoeld en komt de ontwikkelde kleur vrij. Enkel als je ’s nachts heel erg transpireert kan er nog een lichte kleurafgave zijn.

 

HOE KAN IK M’N SPRAY TAN KLEURTJE HET LANGST BEHOUDEN?

 • Douchen en/of bad: Neem zeker geen bad of douche meteen na de Spray Tan-sessie, anders krijgt de tanning oplossing geen gelegenheid om in te werken. Mocht er na het douchen een bruine verkleuring van het water merkbaar zijn, dan is dit louter overtollige lotion en dit gaat dan ook niet ten koste van je bruine kleurtje.
 • Transpiratie: ook dien je – na/voor de Spray Tan-sessie – transpireren te vermijden. Dus onmiddellijk na de Spray Tan geen sport met een overmatige transpiratie als gevolg.
 • Hydrateren: Houd de huid gehydrateerd en gebruik Vani-T’s Bronzing Custards crème om de andere dag, om de levensduur van je Spraytan te verlengen. Deze crème bevat een kleine hoeveelheid DHA, waardoor de teint bij elke applicatie een boost krijgt.  De huid goed hydrateren verhelpt het afslijten van de opperste huidlaag en verlengt het behoud van de teint.

 

IS EEN SPRAY TAN VOOR IEDEREEN GESCHIKT?

Ja.  Er zijn geen nadelige effecten bekend.  Voor de zekerheid wordt spraytanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden.

Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.  Heb je twijfels?  Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

 

HOE LANG BLIJFT MIJN SPRAY TAN?

De bruine kleur kun je ongeveer 7 tot 10 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème zoals de Vani-T Bronzing Custard en gebruik tijdens het douchen milde zeep (PH-neutraal), of milde douchegel (PH-neutraal).

Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over je huid ‘schuurt’.

 

IK GA NAAR EEN FEEST HOELANG OP VOORHAND KOM IK?

Best kom je 3 dagen op voorhand. Dan is je bruine tintje op haar mooist.

 

MAG IK ZONNEN?

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

 

WAT MET ZWEMMEN, SAUNA & SPORTEN?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal je bruine teint wat sneller vervagen. Sporten kun je onmiddellijk voor en na de behandeling beter ook een aantal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

 

WORD IK ORANJE VAN EEN SPRAY TAN?

Tegenwoordig zijn de professionele Spray Tanning vloeistoffen van een uitstekende kwaliteit en worden er geen ingrediënten meer toegevoegd die een oranje kleur kunnen veroorzaken (caroteen). Over het resultaat hoef je je zeker geen zorgen te maken!

Aangezien wij uitsluitend manueel sprayen, kunnen wij de kleurintensiteit ten andere ook zelf bepalen. Dus als je liever een subtiel glowing effect wil, behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Bij iemand die zeer bleek is, wordt een andere kleurintensiteit gebruikt als bij een klant van het mediterane huidtype. Vraag zeker naar de mogelijkheden!

 

ZIJN ER MEERDERE BRUINTINTEN MOGELIJK?

Omdat we uitsluitend manueel spraytannen, kunnen we makkelijk de kleurintensiteit van de Spray Tan regelen door het mixen van verschillende Spray Tan vloeistoffen.

Zo kunnen we een blekere persoon een andere tint geven als een mediteraan type. We kunnen evenzeer een speciale ‘bridal Spray Tan’-kleur bekomen, afgestemd op bruidjes waarbij de kleur niet te donker is.

 

IS EEN SPRAY TAN OOK GESCHIKT VOOR MANNEN?

Een Spray Tan is geschikt voor iedereen die graag op een veilige manier een bruine teint wil, dus ook voor mannen! Steeds meer verschillende mensen vinden immers hun weg naar Spray Tanning : niet alleen alle leeftijdscategorieën maar ook steeds meer mannen.

Uiteraard gelden de verzorgingsmaatregelen voor (scrubben/scheren/geen deo of parfum/enz.) en na (losse kleding/niet direct douchen/niet zweten/enz.) ook voor mannen!

 

ZIJN DE SPRAY TAN PRODUCTEN OP DIEREN GETEST?

Wij gebruiken de professionele Spray Tan lijn van VANI-T : alle producten van VANI-T werden niet getest op dieren en bevatten geen dierlijke producten!

 

STINKT EEN SPRAY TAN?

Smaken verschillen uiteraard, maar een VANI-T Spray Tan heeft tijdens en vlak na de Tanning sessie een aangename geur die zeker niet stinkt. We krijgen zelfs vrij vaak de opmerking dat het juist best wel lekker ruikt. Na de eerste keer douchen is elke geur verdwenen.